Bliv klog på panelet

Hver måned giver 2.000 nordjyder deres meninger til kende i Panel Nordjylland. Formålet med panelet er at blive klogere på nordjydernes holdninger, interesser og adfærd. På baggrund af svarene tegner sig nemlig et troværdigt og nuanceret billede af, hvordan nordjyderne forholder sig til forskellige emner, og hvordan det kommer til udtryk. Nederst på siden finder du en række eksempler på artikler fra Panel Nordjylland.

Få indsigt i nordjyderne

På baggrund af panelets svar gives et helt konkret indblik i, hvordan nordjyderne ser på sig selv, på landsdelen, resten af verden og livet. Med nøjagtig viden om nordjyderne er der skabt solide rammer for en fornuftig dialog, livlig debat og videnskabelig nyhedsformidling på et nyt, tankevækkende grundlag.

Højaktuelle spørgsmål
Få et friskt indblik i, hvad nordjyderne tænker om aktuelle emner, historier og begivenheder.

Tidsløse spørgsmål
Dan dig et generelt indtryk af, hvordan nordjyderne forholder sig til emner uden en udløbsdato.

Gentagne spørgsmål
Følg udvikling, når nordjyderne med jævne mellemrum svarer på præcis det samme som tidligere.

 

 


Fakta om panelet


2000 panelmedlemmer


12 årlige undersøgelser


Bliv hørt i hele regionen


475.000 Nordjyder

Spørg panelet

Alle er meget velkomne til at foreslå spørgsmål, som Panel Nordjylland skal svare på. Send os en mail så følger vi op på dit spørgsmål.

Bagom spørgsmål og svar

At måle er at vide. Det Nordjyske Mediehus står bag Panel Nordjylland sammen med analyseinstituttet JYSK ANALYSE for netop at spørge nordjyderne, hvad deres syn er på en lang række forskellige emner.
 • Panelet bliver udvalgt
  JYSK ANALYSE udsender spørgsmål og indhenter svar. Alle besvarelser bliver behandlet som statistik, der videregives til Det Nordjyske Mediehus. Panelmedlemmer bliver udvalgt af JYSK ANALYSE gennem et kort telefoninterview. Du kan derfor ikke melde dig til Panel Nordjylland. Udvælgelsen sker uafhængigt af Det Nordjyske Mediehus, og derfor er panelmedlemmer heller ikke nødvendigvis brugere af medierne hos Det Nordjyske Mediehus.
 • Panelet sat i sving
  En gang om måneden udsendes en mail til panelmedlemmerne med et link til månedens 20 spørgsmål. Efter fem dage udsendes en påmindelse til de panelmedlemmer, der ikke har nået at svare og efter syv dage lukkes undersøgelsen.
 • Svar bliver til indhold
  Panel Nordjylland har stor betydning for Det Nordjyske Mediehus' arbejde med at skabe journalistisk indhold på baggrund af indsigt i statistik. Svarene bruges nemlig som afsæt til at skildre nordjydernes syn på aktuelle og generelle emner i avisen, på tv, nettet og i radioen.

Panelet har talt...

Her et tilbageblik på nogle af de svar Panel Nordjylland har givet til Jysk Analyse i forårets panel-undersøgelser.
 • 87% er medlem af den danske folkekirke
 • 49% betragter sig selv som troende
 • 39% har været gennem et sygehus indenfor de sidste 12 måneder
 • 69% har været gennem egen læge indenfor de sidste 12 måneder
 • 69% er meget tilfreds eller tilfreds med det nordjyske sundhedsvæsen
 • 66% synes at det er en god idé at alle optages i organdonorregistret, når man er fyldt 18 år
 • 72% er født i Nordjylland
 • 39% læser e-mails, der er relateret til deres arbejde i sommerferien
 • 16% overvejede at slette deres profil i lyset af den måde, data fra Facebook er blevet anvendt på
 • 65% mente at det er en samfunds opgave at prøve at begrænse tobaksrygning
 • 80% mente at Danmark fortsat skal have et kongedømme

Læs panelhistorier

Her kan du læse eksempler på, hvordan Panel Nordjylland bidrager med viden, indsigt og inspiration

Nordjydernes feriedrømme

Top 10: Her holder flest nordjyder sommerferie i år - artikel bragt i Nordjyske 24. april 2023

Jobglade nordjyder

Fem spørgsmål og svar giver et klart billede af de mest jobpositive nordjyder - artikel bragt i Nordjyske 13. april 2023

Populær ny attraktion

Hver femte nordjyde vil besøge Regan Vest til sommer: Glem det! Artikel bragt i Nordjyske 8. april 2023

Vi vil kende nordjyderne bedst

Det Nordjyske Mediehus er Danmarks næstældste medievirksomhed grundlagt i 1767. På en uge er Det Nordjyske Mediehus i kontakt med 4 ud af 5 nordjyder gennem vores mediesites nordjyske.dk, ligeher.nu, aalborg.nu og vigeur.dk samt printudgaven af Nordjyske, en række stærke lokalaviser og radiokanalerne ANR og Radio Nordjyske.

Med Panel Nordjylland føjer Det Nordjyske Mediehus endnu en facet til at understøtte den nordjyske debat. Panelets svar skildrer nordjydernes syn på dette og hint. Med dækning af svarene kan journalisterne også udstyre debatten blandt alle nordjyder med et nyt, solidt og tankevækkende grundlag.

Vi analyserer nordjyderne

JYSK ANALYSE i Aalborg er et professionelt analyseinstitut som igennem mange år har samarbejde med Det Nordjyske Mediehus om at udarbejde markedsanalyser, fokusgrupper og meningsmålinger. Med Panel Nordjylland vil JYSK ANALYSE komme tættere på nordjyderne med anderledes spørgsmål, som giver stor indsigt i holdninger, meninger og adfærd blandt nordjyderne.

JYSK ANALYSE gennemfører alle type af markedsanalyser fra kundetilfredshedsmålinger, politiske meningsmålinger, kendskabsanalyser til medarbejdertilfredshedsundersøgelser med videre


Kontakt os med spørgsmål om eller til panelet

Jeg accepterer, at Det Nordjyske Mediehus behandler mine oplysninger. Læs mere om persondata på Persondata-og-GDPR