Kopiering og datamining

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Det Nordjyske Mediehus forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Artikler, fotografier, grafik og andet offentliggjort materiale på nordjyske.dk og Det Nordjyske Mediehus' øvrige udgivelser stilles til rådighed for visning/læsning.

Du må gerne printe enkelte kopier til din egen private brug. Denne adgang gælder alene privatpersoner. En virksomhed må således ikke printe artikler m.v., heller ikke til brug for kopiering til virksomhedens medarbejdere, medmindre virksomheden har en aftale herom med Copydan, Tekst & Node.

Du må også gerne tage en kopi af artiklen, hvis det udelukkende sker til dit eget personlige brug inden for husstanden, jf. ophavsretslovens § 12.

Yderligere anvendelse og eksemplarfremstilling kræver udtrykkelig aftale med Det Nordjyske Mediehus. Hvis du er i tvivl om, hvad du må kopiere og hvordan, så kontakt altid Det Nordjyske Mediehus på telefon 99 35 34 17 eller e-mail da@dnmh.dk.

Link

Du må gerne henvise til forsiden af vores hjemmesider med tydelig kildeangivelse. Du er også velkommen til at henvise til en artikel ved hjælp af et dybt link, når du citerer lovligt fra artiklen.

Til gengæld accepterer vi ikke gentagen og systematisk brug af dybe link direkte ind til underliggende materiale på hjemmesiden. Der må heller ikke linkes på en måde, så vores hjemmeside kommer til at se ud, som om den er en del af en anden hjemmeside, medmindre du har indgået en aftale med os. Overtrædelser kan medføre krav om vederlag, erstatning og godtgørelse.

Det Nordjyske Mediehus er ikke ansvarlig for indholdet på websites, som vores hjemmesider linker til.

RSS-feeds

RSS-feeds stilles til rådighed for enkeltpersoners private brug.

Du er velkommen til at lade Det Nordjyske Mediehus' RSS-feeds indgå i din egen private nyhedsoversigt på din pc, mobiltelefon, tablet eller lignende.

Det Nordjyske Mediehus accepterer derimod ikke, at RSS-feeds indgår i nyhedsoversigter, der er tilgængelige for andre, fx via internettet, eller på anden måde udnyttes kommercielt, medmindre der er indhentet særskilt tilladelse. Dette gælder, uanset om tjenesten stilles til rådighed gratis eller mod betaling. RSS-feeds må således heller ikke udnyttes på virksomheders hjemmesider, intranet, extranet, eller andet.

Deling af artikler

Artikler kan deles af enkeltpersoner i ikke-kommercielt øjemed. Deling skal ske ved link til artiklen, og dermed ikke kopiering af selve artikelteksten. Deling er ikke tilladt på vegne af virksomheder, foreninger eller andre juridiske personer.

Nyttige svar på spørgsmål

 

Må jeg som studerende kopiere en artikel eller et billede og vedlægge det som dokumentation til min opgave?

Ja, det regnes som privat brug.

Jeg er privatperson og part i en sag, som NORDJYSKE har skrevet om. Må jeg linke til artikler og billeder om sagen på nordjyske.dk fra min egen hjemmeside?

Ja, men du må ikke systematisk linke til omfattende mængde af materiale på Nordjyskes hjemmesider.

Kan man som virksomhed/offentlig institution få udvalg af nyheder fra nordjyske.dk på vores egen hjemmeside?

Ja, der er mulighed for at købe materialet til det formål.

NORDJYSKE har skrevet om min virksomhed. Må jeg kopiere indhold fra nordjyske.dk, og lægge det på vores hjemmeside eller intranet?

Ja, der er mulighed for at købe materialet til det formål.

Må jeg rundsende links til indhold på Nordjyske.dk i en mail?

Ja, du må gerne rundsende linket til mail, men du må ikke systematisk linke til omfattende mængde af materiale på Nordjyskes hjemmesider.

Jeg er lærer/studerende og har fundet noget materiale på nordjyske.dk, der er interessante for hele min klasse. Må jeg kopiere indholdet og dele det rundt til alle i klassen?

Ja, det er omfattet af ordningen om skolekopiering med CopyDan.
Du må også sende links til indholdet rundt til alle i klassen.