Velkommen til Det Nordjyske Mediehus' skoletilbud


Digital skoleworkshop

Vores digitale skoleworkshop består af en række faglige videooplæg med dertilhørende opgaver om, journalistik og hele den journalistiske praksis. Til hver oplæg tilhører en række opgaver i kan løse på klassen i både grupper og hver for sig.


Skolemateriale - caseopgaver

En god måde at lære om journalistik er via en case. Derfor har vi lavet dette casemateriale om den tredje limfjordsforbindese og debatterne herom. I casematerialet finder i opgaver med udgangspunkt i videoer, podcasts og forskellige artikler om emnet.


Forsiden

Kom tilbage til fosiden

Om Det Nordjyske Mediehus' skoleindsats

Siden 2018 har Det Nordjyske Mediehus arbejdet på at udarbejde et omfattende undervisningstilbud til alle nordjyske skoleelever fra 6.-10. klasse. Materialet kan implementeres i den almindelige undervisning og består af en digital skoleworkshop samt caseopgaver og et opslagsværk.

Vores digitale skoleworkshop er videopræsentationer, der bl.a. sætter eleverne ind i det journalistiske håndværk. Her kommer vi ind på forskellen mellem traditionelle medier og nye, sociale medier og vi tager et kig på, hvordan man skriver gode artikler og gode rubrikker. Da vi mener, det er vigtigt også at kunne genkende troværdig journalistik fra fake news, har vi også udarbejdet videomateriale om emner som kildekritik og mediejura. 

Til alle videopræsentationer kommer der opgaver, som eleverne kan besvare efter, de har set videoen. Det giver jer undervisere friheden til at sprede dem ud over en længere periode eller at lave en koncentreret dag eller to i journalistikkens tegn.   

Her på sitet finder du udover den digitale skoleworkshop også vores case-univers, hvor man som elev kan lære at arbejde med journalistik ud fra en forud valgt case – i dette tilfælde konflikten om den 3. Limfjordsforbindelse. Her er der masser af artikler, podcasts og videoer at dykke ned i. Her kommer I virkelig i dybden med forskellige journalistiske genrer.

Slutteligt har vi udarbejdet et stort opslagsværk, hvor elever og undervisere kan finde viden om alt lige fra, hvad en baggrundsartikel er til nyhedskriterier til de mange forskellige medietyper. Flere af opslagene er suppleret med en video, og der er plakater, I kan printe ud og hænge op på klassen til flere af emnerne.

Rigtig god fornøjelse med at dykke ned i journalistikkens univers.   

 

Skolematerialet i Det Nordjyske Mediehus er udarbejdet af:

Caseunivers og opslagsværk
Rikke Saastamoinen Jacobsen og Sofie Frederiksen for Det Nordjyske Mediehus

Tilrettelæggelse af digital skoleworkshop
Christina Holdensen 

Website
Mads Morild Kulmbak og Anne Norre Hansen

Videoproduktion
Martel Andersen, Thomas Lee og Christina Holdensen 

Oplægsholdere
Camilla Gammelgaard, Karen Keinicke, Line Lundquist, Thomas Lee Christensen, Robin Ettinger Julsgaard og Camilla Stougård Christoffersen.

Grafik
Christian Made Hagelskjær, Flemming Mølholt og Christina Holdensen

Redaktør
Karen Keinicke