Velkommen til Det Nordjyske Mediehus' skoletilbud

Herunder finder du adgang til vores digitale skoleworkshop, vores case-undervisningsmateriale om 3. Limfjordsforbindelse og et journalistisk opslagsværk.

Digital skoleworkshop

Vores digitale skoleworkshop består af en række faglige videooplæg med dertilhørende opgaver om, journalistik og hele den journalistiske praksis. Til hver oplæg tilhører en række opgaver i kan løse på klassen i både grupper og hver for sig.


Skolemateriale - caseopgaver

En god måde at lære om journalistik er via en case. Derfor har vi lavet dette casemateriale om 3. Limfjordsforbindese og debatterne herom. I casematerialet finder i opgaver med udgangspunkt i videoer, podcasts og forskellige artikler om emnet.


Journalistisk opslagsværk

Kom du i tvivl om noget? Her i opslagsværket kan du læse om alt lige fra den rolle, journalistikken spiller i samfundet, til hvilke kriterier journalister bruger, når de vælger de nyheder, de vil skrive om.


Læs mere

Bliv klogere på vores tilbud

Tilmeld dig lige her

Udfyld formularen og tilmeld din klasse til Det Nordjyske Mediehus' skoletilbud

Lærervejledning

Læs mere om hvad du skal gøre som lærer

Digital workshop

Bliv klogere på hvad vores tilbud indeholder

Kig dig omkring på sitet. Vores undervisningsmateriale er alt sammen lige til at implementere i jeres undervisning, så i kan blive eksperter i journalistik - og danne jer jeres egne meninger.

Tilbuddet er digitalt og kan tilpasses af jer efter rammer og behov. Det består af et omfattende undervisningsmateriale bestående af video, tekst og lyd, samt lærervejledninger, forslag til opgaver og et opslagsværk. Det er rettet mod folkeskolens ældste klasser.  

Gennem forløbet introduceres eleverne til arbejdet med journalistik og får tips til at arbejde med selv at lave journalistik. Opgaver og materiale giver desuden et generelt indblik i nyhedsformidling og mediernes arbejdsform, med særlig fokus på journalistisk etik – et emne, der er mere relevant end nogensinde for børn og unge i deres møde med mediestrømmen.  

I kan også tilmelde jer et forløb hos os, hvor vi sammen tilpasser undervisningsmaterialet til jeres behov.

Forløbet starter med et virtuelt besøg i klassen af en journalist eller redaktør fra Det Nordjyske Mediehus. Derefter kører forløbet over et par uger efter den enkelte klasses planlægning og behov, hvorefter det igen afsluttes med et video-møde med den samme journalist eller redaktør, som giver feedback på klassens arbejde. 

Forløbet kræver således ikke transport af klassen, ligesom det er corona-sikkert.