Det Nordjyske Mediehus og 3. Limfjordsforbindelse


Digital skoleworkshop

Vores digitale skoleworkshop består af en række faglige videooplæg med dertilhørende opgaver om, journalistik og hele den journalistiske praksis. Til hver oplæg tilhører en række opgaver i kan løse på klassen i både grupper og hver for sig.


Journalistisk opslagsværk

Kom du i tvivl om noget? Her i opslagsværket kan du læse om alt lige fra den rolle, journalistikken spiller i samfundet, til hvilke kriterier journalister bruger, når de vælger de nyheder, de vil skrive om.


Forside

kom tilbage til forsiden

Velkommen til Det Nordjyske Mediehus' skoletilbud

Vi tager fat på de forskellige journalistiske genrer, og i kan i vores opgaver selv prøve kræfter med at skrive forskellige former for artikler, reportager eller interviews. Udgangspunktet er debatten om 3. Limfjordsforbindelse. I kan se videoer, høre podcasts og læse forskellige artikler om netop dette emne, så i kan blive eksperter i journalistik - og danne jer jeres egne meninger. 

Øboeren

I en fiktiv verden, langt, langt ude i fremtiden... er der blevet bygget en motorvej tværs over Egholm. Øboerne flygter, strandtudserne bliver kørt over, og knortegåsen har forladt skuden.

 

Hør en øbo fortælle sin historie lige her

 

Pendleren

I en anden, fiktiv verden, langt, langt ude i fremtiden... den tredje linfjordsforbindelse er stadig ikke kommet. Bilkøerne i tunnelen er lige så lange, som de altid har været, og både børn og voksne er frustrerede.

Hør en pendler fortælle sin historie lige her


Kom videre

Klik dig videre her