Opgaver til journalistikkens rolle


Journalistisk opslagsværk

Kom du i tvivl om noget? Her i opslagsværket kan du læse om alt lige fra den rolle, journalistikken spiller i samfundet, til hvilke kriterier journalister bruger, når de vælger de nyheder, de vil skrive om.


Skolemateriale - caseopgaver

En god måde at lære om journalistik er via en case. Derfor har vi lavet dette casemateriale om den tredje limfjordsforbindese og debatterne herom. I casematerialet finder i opgaver med udgangspunkt i videoer, podcasts og forskellige artikler om emnet.


Startside

Gå tilbage til forsiden

Opgaverne kan løses individuelt eller mundtligt på klassen.

Hvilken rolle spiller en regional- og lokalavis som NORDJYSKE Stiftstidende i en debat, som den om 3. Limfjordsforbindelse?

Diskuter, om I synes, NORDJYSKE Stiftstidende har levet op til deres journalistiske forpligtelser i debatten om den tredje limfjordsforbindelse ud fra de artikler, I har læst.

  1. Læs afsnittene om pressen rolle ogytringsfrihed igen.
  2. Giv eksempler på, hvordan NORDJYSKE Stiftstidende har været objektive. I kan også prøve at finde eksempler på, at NORDJYSKE ikke har været objektive.
  3. Er NORDJYSKE Stiftstidende kritiske over for begge parter i sagen? Prøv at huske tilbage på noget af det, I har arbejdet med i klassen.

Hvorfor er det vigtigt at have en avis, hvor folk kan skrive læserbreve, klummer og kronikker omkring emner som fx den tredje limfjordsforbindelse?

  1. Beskriv kort et samfund, hvor man ikke har en avis. Hvordan ville det være, hvis man ikke kunne give udtryk for sine holdninger?