Opgaver til teksten “Egholm byder på en forrygende udsigt: Her er vores anmeldelse af maden på Restaurant Kronborg”

 1. Hvordan kan man se, at det er en anmeldelse?
 2. Hvor kommer skribentens egen mening til udtryk? Giv eksempler.
 3. Hvad bliver vurderet - er det kun maden, eller ser anmelderen også på andre ting? Giv eksempler.
 4. Får du lyst til at besøge restauranten? Hvorfor? Hvorfor ikke? Er der noget særligt i teksten, der får dig til at mene det? Giv eksempler.

 

Åben opgave:

 1. Find selv en anmeldelse på nettet. Du kan eksempelvis vælge en anmeldelse af film, et computerspil, en koncert eller noget tredje, der interesserer dig. Vær opmærksom på, om anmeldelsen i virkeligheden er sponsoreret indhold. Læs mere om sponsoreret indhold her.
 2. Hvad er det en anmeldelse af?
 3. Hvorfor har du valgt netop denne anmeldelse?
 4. Hvor er anmeldelsen fra? En hjemmeside, en avis, et magasin?
 5. Hvad synes anmelderen om det, der anmeldes? Hvilke argumenter bruger anmelderen? Find eksempler i teksten.

 

Producerende opgaver:

A. Skriv en anmeldelse 

 1. Forberedelse: 
  1. Du skal skrive din egen anmeldelse til et magasin, en avis eller en hjemmeside. Hvad vil du anmelde? Og hvorfor lige det? Tjek rådene i skrivefasen.
  2. Noter hvad du vil have fokus på i din anmeldelse. Er det fx smagene i maden eller stemningen på restauranten? Er det historien i filmen, eller er det skuespillernes præstation?
 1. Skriv en anmeldelse. 
  1. Husk, at der skal indgå et referat, en beskrivelse og en vurdering. Tjek beskrivelsen af anmeldelsen under opinionsgenren.B. Skriv en modsat anmeldelse

 1. Forberedelse:
  Du skal omskrive anmeldelsen af Restaurant Kronborg, men have den modsatte holdning end den, skribenten har udtrykt i artiklen.

  Noter, hvad skribentens holdninger er og gør dig klart, hvad den modsatte holdning er. Hvis han ikke kunne lide vinen, så elskede du den. Hvis han var vild med kartoflerne, synes du, de ikke havde kogt længe nok osv.
 1. Skriv den omvendte anmeldelse. Husk, at der skal indgå et referat, en beskrivelse og en vurdering. Læs evt. om anmeldelsen under opinionsgenren.