Opinionsgenren


Journalistisk opslagsværk

Kom du i tvivl om noget? Her i opslagsværket kan du læse om alt lige fra den rolle, journalistikken spiller i samfundet, til hvilke kriterier journalister bruger, når de vælger de nyheder, de vil skrive om.


Skolemateriale - caseopgaver

En god måde at lære om journalistik er via en case. Derfor har vi lavet dette casemateriale om den tredje limfjordsforbindese og debatterne herom. I casematerialet finder i opgaver med udgangspunkt i videoer, podcasts og forskellige artikler om emnet.


Startside

Gå tilbage til forsiden

Er du vred over noget? Eller har du en stærk holdning til, hvordan tingene skal være? Så slå dig løs inden for opinionsgenren. Her gælder det nemlig om at mene, tro og synes alt det, man kan.

Opinionsgenren står i modsætning til informationsgenren, fordi den tager stilling til en bestemt sag. Skribenten udtrykker sin egen eller nyhedsmediets holdning og mening.

Nedenfor finder du alle opgaverne, der hører under opinionsgenren. Her kan du gå i dybden med de forskellige måder at udtrykke sig på og øve dig i at argumentere for din egen holdning.


Genretræk

Læs om de forskellige genretræk og finde eksempler på artikler.