Når en journalist skriver en anmeldelse, er det journalistens egen vurdering af eksempelvis en film, et computerspil, en restaurant eller en tv-serie, der kommer til udtryk. En anmeldelse vil som regel indeholde en beskrivelse eller et referat af det, journalisten har set eller oplevet. Derefter følger der en vurdering, som journalisten bygger på argumenter.  

Udover at beskrive og vurdere vil en anmeldelse ofte også gerne underholde eller inspirere. Anmeldelsen kan vejlede en læser i, om hun har lyst til at se en bestemt film eller købe en bestemt bog, men den kan også behandle en overstået koncert. I så fald kan journalistens bedømmelse af koncerten hjælpe læseren med at danne sin egen mening, hvis hun selv var til stede, eller den kan fortælle, hvad hun er gået glip af.

Undergenrer til anmeldelsen kan fx være forbrugertests, unboxing-videoer og sponsoreret indhold. De adskiller sig dog fra den klassiske anmeldelse. For eksempel går den klassiske anmeldelse mere i dybden end forbrugertesten, mens sponsoreret indhold ofte er betalt for. 

 

Eksempler