Vi oplyser, engagerer og inspirerer

Det Nordjyske Mediehus spiller en vigtig demokratisk rolle i Nordjylland

Hver dag året rundt er Det Nordjyske Mediehus i kontakt med en meget stor del af de mennesker, der bor i Nordjylland. Mediehuset når ud til 81 % af alle personer over 12 år i regionen – enten gennem den daglige, regionale avis, nyhedssitet nordjyske.dk, lokalaviser og tilhørende websites eller en af husets to radiostationer. Med det følger et medieansvar og en demokratisk rolle, som er er betydningsfuld for alle, der bor i, har interesse for og holder af Nordjylland.


- Vi er Nordjylland, og Nordjylland er os. I Det Nordjyske Mediehus skaber vi viden og fællesskaber mellem mennesker. Vi oplyser, engagerer og inspirerer. Vi er nordjydernes mediehus, der skaber stolthed og sætter Nordjylland på landkortet, siger administrerende direktør, Morten Vinther Jensen.

Det Nordjyske Mediehus’ vigtigste opgave er at udgive frie og uafhængige medier, som oplyser om væsentlige samfundsforhold og bidrager til den offentlige debat og dermed den demokratiske infrastruktur i Nordjylland. Fælles for det hele er et udspring i fire stærke værdier: modighed, ordentlighed, åbenhed og passion.

- Værdierne er grundlaget for vores journalistik og vores holdninger, og vi er modige, for vi hylder initiativet, tør stille de kritiske spørgsmål, lærer af vores fejl og drives af en naturlig trang til at skabe og dele viden til fordel for vores kunder. Vi tænker konstruktivt og ser udvikling og ændringer som muligheder i stedet for forhindringer. Samtidig er vi ordentlige, fordi vi sætter en ære i at være fair og ordentlige over for kunder, samarbejdspartnere, samfundet og hinanden.

”Vi er nordjydernes mediehus, der skaber stolthed og sætter Nordjylland på landkortet”.


- Vi er åbne, fordi vi inddrager omverdenen i vores arbejde, og vi inviterer til brugerinvolvering og medskabelse. Vi er lyttende, tolerante og inkluderende over for alle kulturer og fællesskaber og forstår, at resultater skabes gennem inspirerende samarbejder. Og så er vi passionerede, fordi vi brænder for at formidle verden omkring os til gavn for samfundet og kommende generationer, siger chefredaktør Karen Keinicke.

I Det Nordjyske Mediehus tages der ansvar for indholdet i alle medier, og mediehuset er tilmeldt Dansk Pressenævn. Der arbejdes til enhver tid ud fra et omfattende sæt af etiske regler, og fundamentet er de vejledende regler for god presseskik, som i Det Nordjyske Mediehus er udbygget: https://nordjyske.dk/hjaelp/etik