Vi går ind for genbrug

Sådan skaber vores brugte it-udstyr værdi for andre

I Det Nordjyske Mediehus har vi et samarbejde med Aalborg-virksomheden NordVirk, som aftager og genanvender vores brugte og kasserede it-udstyr. 

NordVirk er en it-virksomhed, der sikrer en miljøbevidst og cirkulær bæredygtighed i forbindelse med genanvendelse og forlængelse af brugt it-udstyrs levetid. Samtidig har virksomheden et socialt formål, idet den har et kompetencecenter med uddannelse og beskæftigelsesrettede forløb for unge med autisme.

Hos NordVirk lander udstyret i virksomhedens værksted, når alle data er helt væk. Her gennemgår det brugte udstyr en såkaldt refurbishment proces. Herefter gradueres det, alt efter om det er næsten som nyt eller har brugsspor og ridser. Defekte maskiner bliver skilt ad, og de anvendelige dele erstatter dele i andre defekte maskiner.

- Foruden de sociale formål er det også skønt at se, at eksempelvis en brugt pc kan gøre nytte for andre i stedet for, at vi bare smider den til destruktion på lossepladsen, siger IT-driftschef i Det Nordjyske Mediehus, Morten Stig Nørgaard.

På den måde kan vi i Det Nordjyske Mediehus tænke grønt og bæredygtigt i forhold til vores brugte it-udstyr – samtidig med, at vi som koncern skaber yderligere værdi i det samfund, vi er en del af.