Vi tænker digitalt først

Christian Made Hagelskjær er digital visuel udvikler i Det Nordjyske Mediehus

I Det Nordjyske Mediehus tænker vi ”digitalt først”. I tidernes morgen var dagbladet vores vigtigste medie. Men de historier vi fortæller, begynder ikke længere som morgennyheder trykt på papir. Nu udkommer vi nemlig hele tiden, og det betyder, at man har fået mange nye muligheder i forhold til at arbejde med nyhedsgrafik.

Det kan digital visuel udvikler Christian Made Hagelskjær skrive under på. Da han blev ansat i Det Nordjyske Mediehus var det med en drøm om at være et sted, hvor han både kunne lave fede visuelle produkter og samtidig arbejde for, at alle bliver klogere på den komplekse verden, vi er en del af.

- Hvis man laver noget til en avis, har man god plads til at vise flere ting samtidig. Digitalt er der et mindre areal at vise ting på - især på mobil. Så man skal tænke på en anden måde – man skal tænke over, hvordan man sætter det sammen i et forløb, siger han.

At grafikken bliver en del af en sammenhæng kræver, at man som digital visuel udvikler skal blande sig mere i journalistens arbejde – og omvendt.

- Hvis man ikke kan bevæge sig hen over grænserne for hinandens arbejdsområder, er det svært at lave det bedste produkt. Men her på stedet har vi heldigvis en god samarbejdskultur og en parathed til at tænke anderledes. Vi er faktisk ret gode til at tænke digitalt først, siger Christian Made Hagelskjær.

Hvis man ikke kan bevæge sig hen over grænserne for hinandens arbejdsområder, er det svært at lave det bedste produkt. Men her på stedet har vi heldigvis en god samarbejdskultur og en parathed til at tænke anderledes.

Det daglige arbejde kombinerer Christian Made Hagelskjær med en diplomuddannelse i visuel journalistik på DMJX med henblik på at lave stærkere visuelle artikler, explainere og grafik.

Foruden alle de muligheder, han har for at afprøve og omsætte sin viden og uddannelse, er Christian Made Hagelskjær glad for at arbejde et sted, hvor løbende udvikling er en helt naturlig ting.

- Vi tager udfordringen, som hele mediebranchen står med, dybt seriøst. Ingen ved hvad morgendagen kræver af vores evne til at søge svar og til at fortælle til nordjyderne. Det er derfor en stor og spændende faglig udfordring for mig at arbejde i Det Nordjyske Mediehus, siger han.

Fakta: 

Christian Made Hagelskjær

Er uddannet grafisk designer

Har arbejdet i Det Nordjyske Mediehus siden 2018

Arbejder primært med at udvikle visuelle fortælleformer